1.12.05

Parempi ostos, osa 4

Maailman AIDS-päivän kunniaksi nostan esiin kondomit. Kuluttajanäkökulmasta kyseessä on mielenkiintoinen tuoteryhmä: varsin yksinkertainen perustuote on versioitu monin eri tavoin (värejä, makuja, muotoja, kokoja, nystyröitä ja malleja on tarjolla runsaasti) ja brändejä on paljon.

Koska kondomien miellyttävyys on käyttäjästä kiinni, en ota kantaa siihen, onko joku kondomi toista parempi. Tarkan euron kuluttajana olen sen sijaan seurannut kondomien hintakehitystä.

Havaintojeni mukaan halvin kaupoista saatava kondomi löytyy Lidlistä: kyseisen kaupparyhmittymän 12 kappaleen paketti maksaa 2,99 euroa (eli 0,25 e/kpl). Kappalehinnaltaan viitisen senttiä kalliimpi, mutta siis edelleen edullinen vaihtoehto on Protex-merkki, jota myydään ainakin S-marketissa: 10 kappaleen hinta on 2,95 euroa.

Normaali viiden kappaleen kondomipaketin hinta on noin kolme-neljä euroa (n. 0, 60-o,80 e/kpl). Kymmenen varmuusvälinettä saa yleensä hieman alhaisemmalla kappalehinnalla, ja tietysti taas isompia eriä vielä edulliseemmin. Erikoisemmat muotoilut ja muut lisätekijät tekevät luonnollisesti kondomeista kalliimpia, joten kappalehinnat voivat kohota korkeiksikin.

Kondomit sisältävät normaalisti kaseiinia eli lehmänmaidon proteiinia. Tämän vuoksi vegaanit eivät suosi yleisimpiä "ruokakauppakondomeja". Kaseiinittomia kondomeja ovat ainakin Condomi-kondomit (nettisivu ei taida toimia ongelmitta kaikilla selaimilla), joita myydään apteekeissa, seksikaupoissa (mm. SinCity) ja Ekokauppa Ruohonjuuressa.

1 Kommentit:

At 6:15 ip., Blogger Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 

Lähetä kommentti

<< Home